Aktualności

Super Oferta Weselna 2017-06-19
Letnia oferta konferencyjna Gdańsk 2017-05-30
W tym tygodniu królują steki 2017-05-22
Letni ogródek 2017-05-17
drinki i koktajle 2017-04-26

Verres en Vers

Brasserie de Verres en Vers

Usytuowana w samym sercu Głównego Miasta (Długi Targ) restauracja to idealne miejsce dla gości odwiedzających Gdańsk w celach biznesowych jak i turystycznych. Położony przy Trakcie Królewskim i w pobliżu Dworu Artusa, symbolu potęgi miasta w XVI w., obiekt stanowi wymarzoną oprawę dla imprez rodzinnych, bankietów czy spotkań z przyjaciółmi.

czytaj więcej

Menu

Szef kuchni poleca :

Przejdź do karty menu

Rezerwacja

W przypadku rezerwacji na więcej niż 10 osób prosimy o kontakt telefoniczny

+48 58 325 44 49

W tym tygodniu królują steki

czytaj więcej

Letnia oferta konferencyjna Gdańsk

LETNIE SPOTKANIE LUB KONFERENCJA NAD MORZEM – 20%  rabatu  lub sala konferencyjna bezpłatnie!

czytaj więcej

Super Oferta Weselna

Zorganizuj swoje wymarzone wesele jeszcze w tym roku!

czytaj więcej

Letni ogródek

Serdecznie zapraszamy do letniego ogródka

czytaj więcej

drinki i koktajle

Nowe drinki i koktajle na tarasie w Verres en Vers

czytaj więcej

Restaurant Week w VenV

Restaurant Week - Emocje na Talerzach

czytaj więcej

Czas na zmiany - nowa letnia karta

Nowa Karta Menu!

czytaj więcej

Muzyka na żywo w restauracji VenV

czytaj więcej

śniadanie w VenV

czytaj więcej

Tłusty czwartek w VenV

Któż z nas nie lubi pączków?

czytaj więcej

Walentynki - Romantyczna Kolacja w Verres en Vers

Walentynki zbliżają się wielkimi krokami. 

czytaj więcej

Święta w Verres en Vers

czytaj więcej

Mikołajki dla dzieci w VenV

 

czytaj więcej

Sylwester 2016/2017 Gdańsk VenV

 

Koniec roku zbliża się wielkimi krokami dlatego już teraz warto pomyśleć o tym w jaki sposób spędzi się ten wyjątkowy wieczór. 

czytaj więcej

Nowe menu tarasowe

Serdecznie zapraszamy do naszego letniego ogródka, w którym obowiązuje nowe, pyszne, lekkie menu!

czytaj więcej

Dedykowana kolacja Szefa Kuchni

W piątkowy wieczór w restauracji Brasserie Verres en Vers odbyło się wyjątkowe wydarzenie - „Dedykowana kolacja Szefa Kuchni”.

czytaj więcej

1 Maja "Konwalia"- otwiera sezon letniego ogródka

1 Maja "Konwalia" otwiera sezon letniego ogródka

W programie:

czytaj więcej

„Weekend za pół ceny” w VenV!

O fantastycznym "Weekendzie za pół ceny", który ma miejsce 23. oraz 24.04.2016 r. rozmawiamy z Agnieszką Szmit, F&D Manager w Radisson Blu. 

czytaj więcej

Nowe menu! Wywiad z szefem kuchni

Już 15 kwietnia w naszej restauracji zadebiutuje nowa, wiosenna karta menu. Nasz szef kuchni, Krzysztof Kowalczyk, już teraz zdradza, jakie dania się w niej znajdą. 

czytaj więcej

VenV charytatywnie

Radisson Blu z wielkim zapałem przyłącza się do inicjatyw społecznych większych i mniejszych, które mają na celu pomoc potrzebującym oraz ochronę środowiska. 

czytaj więcej

Smaki Wielkanocy w VenV

Polska tradycja wielkanocna jest bardzo bogata, kolorowa i radosna.

czytaj więcej

Dzień św. Patryka

17 marca to narodowe święto Irlandczyków – Dzień św. Patryka, patrona Irlandii. 

czytaj więcej

Druga edycja imprezy Smak Francji

21 marca 2016 odbędzie się druga edycja imprezy Smak Francji / Goût de France.

czytaj więcej

Przepyszny stek z tuńczyka

Każdego miesiąca promujemy wyjątkowe dania rybne w wykonaniu naszego Szefa Kuchni. W marcu szczególniepolecamy stek z tuńczyka serwowany z pieczonym koprem włoskim, porem z orzechami oraz francuskimi frytkami z selera.

czytaj więcej

Wspaniała ryba. Śledź

Śledź to ryba występująca niemal w każdym morzu i oceanie na świecie. 

czytaj więcej

Walentynki? Tylko w Verres en Vers!

Walentynki stają się coraz popularniejsze w wielu krajach. 

czytaj więcej

Zapraszamy do Sure Bar!

Zapraszamy do mieszczącego się obok naszej restauracji Sure Bar.

czytaj więcej

Fabryka Smaku

dania naszych kucharzy

czytaj więcej

Tradycja tłustego czwartku

Tłusty czwartek to "pyszne" święto przypadające w ostatni czwartek karnawału. 

czytaj więcej

Świętujemy koniec karnawału!

Karnawał trwa od święta Trzech Króli (6 stycznia) do wtorku przed Środą Popielcową. 

czytaj więcej

Piątkowe wieczory z muzyką na żywo

Zapraszamy Państwa serdecznie na spędzenie piątkowego wieczoru w naszej restauracji.  

czytaj więcej

Wesele jedyne w swoim rodzaju

Początek roku to najlepszy moment dla narzeczonych planujących ślub na wybór sali na najpiękniejsze przyjęcie w życiu. 

czytaj więcej

Piękna tradycja Bożego Narodzenia

Boże Narodzenie to jedno z najbardziej wyczekiwanych świąt w tradycji chrześcijańskiej - jest to czas wzruszających spotkań z rodziną i przyjaciółmi w otoczeniu wielu wyjątkowych zwyczajów oraz wspaniałej kuchni.

czytaj więcej

Relacja z Mikołajek w VenV

Tak bawiliśmy się w Mikołajki. 

czytaj więcej

Święta już blisko. Nowa wkładka menu

Nadszedł grudzień, więc coraz cieplej myślimy o nadchodzących Świętach, a one tuż, tuż. 

czytaj więcej

Mikołajki. Zapraszamy wszystkie dzieci!

Jest nam bardzo miło zaprosić wszystkich Państwa na Mikołajki!

czytaj więcej

Święto Niepodległości w VenV

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć. 

czytaj więcej

Sylwester w VenV! Zapraszamy!

Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na wyjątkową Imprezę Sylwestrową!

czytaj więcej

Nowe rybne specjały!

Ryby mają swoich wiernych amatorów, jednak wciąż wielu z nas za nimi nie przepada. 

czytaj więcej

Noc niepodległości

11. listopada świętujemy Narodowe Święto Niepodległości upamiętniające odzyskanie w 1918 roku przez Polskę wolności po 123 latach zaborów. 

czytaj więcej

Halloween!

Już w starożytnych czasach Celtowie wierzyli, że w ostatni dzień roku według ich kalendarza (31 października) dusze zmarłych odwiedzają ziemię. 

czytaj więcej

Mule - idealne jesienną porą

Mule – właśnie teraz, jesienią, są najsmaczniejsze, więc szefowie kuchni chętnie po nie sięgają tworząc wyśmienite dania.

czytaj więcej

Skorzonera. Zimowy szparag

Do łask powraca wiele warzyw, które przez długie lata pozostawały zapomniane, a jednym z nich jest skorzonera.

czytaj więcej

Nowe menu jesienno-zimowe

Verres en Vers żegna lato i wita nas nową kartą menu na sezon jesień-zima! 

czytaj więcej

Jesień na talerzu

Jesień w kuchni to czas niezwykle obfity w warzywa i owoce dzięki którym można skomponować wspaniałe dania i przetwory. 

czytaj więcej

Śniadanie. Zjedz na zdrowie!

Wrzesień kojarzy się ze schyłkiem lata, powrotem do pracy i szkoły.

czytaj więcej

Son et lumière - światło i dźwięk

Okres letni to czas spektakli wizualno-muzycznych w wielu znanych miastach Francji. 

czytaj więcej

Międzynarodowy Dzień Piwa i Piwowara

Drodzy goście, 7 sierpnia zapraszamy do naszego ogródka na liczne atrakcje!

czytaj więcej

Cudowny Jarmark św. Dominika!

Już niedługo całym Gdańskiem zawładną rozmaici kupcy, gdyż zbliża się jedna z największych imprez plenerowych w Europie.

czytaj więcej

Letnie drinki w Venv!

Nadeszło upragnione lato, a wraz z nim czas wakacji i urlopów. Ciepłe dni i wieczory sprzyjają relaksowi i beztrosce.Gdzie indziej warto pojechać, jak nie do Gdańska, który daje całe mnóstwo możliwości spędzenia wolnego czasu.

czytaj więcej

Noc przed-świętojańska w VENV

Zapraszamy 19.06.2015 r. na wspólną celebrację!

czytaj więcej

Dzień Matki w VenV!

Dzień Matki to święto obchodzone niemal na całym świecie, niezależnie od kultury czy wyznania. 

czytaj więcej

Festiwal piwa

Historia piwa rozpoczęła się 4000 p.n.e. w Mezopotamii, ale prawdopodobnie już 2000 lat wcześniej Amerykanie produkowali je z kukurydzy.

czytaj więcej

Pora na grilla!

Grillowanie to nie tylko jedna z wielu technik kulinarnych – dla niektórych osób to wręcz rytuał. 

czytaj więcej

Napisali o nas: Co zamiast talerza?

W artykule dla serwisu deluxe.trojmiasto.pl nasz Szef Kuchni zdradził, na czym serwujemy dania. 

czytaj więcej

Napisali o nas: Święto Konwalii

Zapraszamy do lektury relacji z drugiej edycji Święta Konwalii. 

czytaj więcej

Menu tarasowe - otwieramy sezon letni

Wszystkich, którzy pragną smacznie zjeść na świeżym powietrzu i jednocześnie podziwiać uroki starówki zapraszamy do Verres en Vers.

czytaj więcej

Święto Konwalii

1 maja we Francji obchodzone jest Święto Konwalii. To wspaniały dzień, kiedy wszyscy wręczają sobie bukieciki tych uroczych i delikatnych kwiatków na znak szacunku i sympatii.

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

Codziennie, od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy na lunch do naszej Restauracji.

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

Codziennie, od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy na lunch do naszej Restauracji.

czytaj więcej

Weekend za pół ceny!

To już VII edycja akcji „Weekend za pół ceny” mającej na celu głównie popularyzowanie lokali gastronomicznych, a także instytucji kulturalnych, sportowych, czy gabinetów SPA.

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

Codziennie, od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy na lunch do naszej Restauracji.

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

Codziennie, od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy na lunch do naszej Restauracji.

czytaj więcej

Nowa karta menu w Verres en Vers!

Zapraszamy wszystkich smakoszy kuchni francuskiej i nie tylko do zapoznania się z naszymi najnowszymi propozycjami dań na sezon wiosna-lato. 

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

Codziennie, od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy na lunch do naszej Restauracji.

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

Codziennie, od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy na lunch do naszej Restauracji.

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

Codziennie, od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy na lunch do naszej Restauracji.

czytaj więcej

Wielkanoc w Verres En Vers

Szanowni Goście, w okresie Świąt Wielkanocnych czekamy na Was w Restauracji Verres en Vers. 

czytaj więcej

Wielkanoc

Nadeszła Wielkanoc. To jedno z najważniejszych świąt, podczas których obrzędy religijne przeplatają się z pięknymi tradycjami ludowymi.

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

Codziennie, od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy na lunch do naszej Restauracji.

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

Codziennie, od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy na lunch do naszej Restauracji.

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

czytaj więcej

Lunch - happy hours! (23.03 - 24.03)

czytaj więcej

Lunch - happy hours! (21.03 - 22.03)

czytaj więcej

Lunch - happy hours! (19.03-20.03)

Zupa/ Soup

Zupa cebulowa z serową grzanką
Onion soup with cheese croutons

21 PLN

Danie główne/ Main course

Pieczony filet z łososia z sałatką radichio
Roast salmon steak with radicchio salad

43 PLN


Zestaw 2 daniowy z napojem
50 PLN
2 course menu with soft drink
50 PLN

Menu Happy lunch hours

13:00-16:00

czytaj więcej

Lunch - happy hours!

Codziennie, od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy na lunch do naszej Restauracji.

czytaj więcej

Lunch - happy hours! (15.03-16.03)

Zupa/ Soup

Krem z łososia z krewetką grenlandzką i różowym pieprzem
Salmon creamy soup with shrimps and pink pepper
23 PLN

Danie główne/ Main course

Grillowana pierś kurczaka z gnocchi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Grilled chicken breast with gnocchi, spinach and dried tomato
39 PLN


Zestaw 2-daniowy z napojem
50 PLN
2 course menu with soft drink
50 PLN

Menu Happy lunch hours
13:00-16:00

czytaj więcej

Lunch - happy hours! (17.03-18.03)

Danie główne/ Main course

Zapiekana z owoców morza z warzywami i różowym pieprzem
Sea food casserole with vegetables and pink pepper
45 PLN

Deser/ Dessert

Krem brule
Cream brulee
17 PLN


Zestaw 2-daniowy z napojem
50 PLN
2 course menu with soft drink
50 PLN

Menu Happy lunch hours
13:00-16:00

czytaj więcej

Lunch - happy hours! (13.03-14.03)

Zupa/ Soup

Krem z łososia z krewetką grenlandzką i różowym pieprzem
Salmon creamy soup with shrimps and pink pepper
23 PLN

Danie główne/ Main course

Grillowana pierś kurczaka z gnocchi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Grilled chicken breast with gnocchi, spinach and dried tomato
39 PLN


Zestaw 2-daniowy z napojem/2 course menu with soft drink
50 PLN

 

Menu Happy lunch hours 13:00-16:00

czytaj więcej

Wielki Post

Post oznacza najczęściej rezygnację z pewnych pokarmów i napojów lub całkowite powstrzymanie się od jedzenia, a czasem również picia. 

czytaj więcej

Menu na Dzień Kobiet

czytaj więcej

Dzień Kobiet

8 marca świętują wszystkie kobiety, w Dniu Kobiet otrzymują życzenia i kwiaty, jako wyraz szacunku, podziwu lub miłości.

czytaj więcej

Lunch - happy hours! (06.03-07.03)

czytaj więcej

Lunch - happy hours! (03.03-04.03)

Zupa/ Soup

Pstrąg marynowany w pieprzu cytrynowym z musem z avocado
Marinated trout fillet with lemon pepper and avocado mousse

23 PLN

Danie główne/ Main course

Kotlet wieprzowy z ziemniakami rissoles i sosem Roquefort
Grilled pork chops with rissoles potatoes and Roquefort sauce

39 PLN


Zestaw 2 daniowy z napojem
50 PLN
2 course menu with soft drink
50 PLN

Menu Happy lunch hours
13:00-16:00

czytaj więcej

Menu marcowe

czytaj więcej

Lunch - happy hours! (02.03 - 03.03)

Zupa/ Soup

Mieszane listki sałat ze smażoną wątróbką drobiową, jabłkami
i pestkami dyni
Mixed salad leaves with fried chicken liver, apple and pumpkin seeds
21 PLN

Danie główne/ Main course

Pieczony karmazyn faszerowany szynką i oliwkami z puree
z pasternaka
Roast red fish stuffed with dried ham, olives and parsnip puree

39 PLN

Zestaw 2-daniowy z napojem
50 PLN
2 course menu with soft drink
50 PLN

czytaj więcej

Napisali o nas: KASZTANY

Zapraszamy do lektury artykułu o kasztanach, które nasz szef kuchni, Krzysztof Kowalczyk, przygotował specjalnie dla czytelników serwisu deluxe.trojmiasto.pl.

Smaki deluxe: pieczone kasztany

 

czytaj więcej

Amorki, serduszka i… przepyszne potrawy!

Zbliża się 14 luty - Walentynki - takiej okazji, by podnieść temperaturę uczuć w samym środku lutego nie można przegapić!

czytaj więcej

Pączki i faworki

Pączki, faworki, oponki, racuchy, róże karnawałowe – to słodkości towarzyszące nam w okresie karnawału, ale dopiero w Tłusty Czwartek (ostatni czwartek przed Środą Popielcową i następującym po niej okresem Wielkiego Postu) jest ich prawdziwe święto. 

czytaj więcej

Tłusty Czwartek

czytaj więcej

Walentynki....

czytaj więcej

Menu lutowe

czytaj więcej

Rozgrzej się herbatą z prądem!

Herbata z prądem to doskonały pomysł na rozgrzanie i poprawę humoru w mroźny wieczór. 

czytaj więcej

Menu styczniowe

czytaj więcej

Wspomnijmy jeszcze raz…

Tak żegnaliśmy stary 2014 i witaliśmy nowy 2015 rok.

czytaj więcej

Celebrujmy karnawał!

Karnawał to okres zimowych zabaw rozpoczynający się w dniu święta Trzech Króli (6 stycznia) i kończący się we wtorek (ostatki, śledzik) przed Środą Popielcową, która jest początkiem Wielkiego Postu przed Wielkanocą. 

czytaj więcej

Sylwester w rytmie ...

czytaj więcej

Napisali o nas

czytaj więcej

Menu tarasowe

czytaj więcej

Fabryka smaku na 5 te urodziny...

czytaj więcej

Dzień Dziecka

czytaj więcej

„Cicha noc, święta noc…”

„Cicha noc, święta noc…” rozbrzmiewa na całym świecie zapowiadając nadejście Bożego Narodzenia - jednego z najbardziej wyczekiwanych świąt w tradycji chrześcijańskiej. To czas dla rodziny i przyjaciół, czas spotkań z tradycją i wspaniałą kuchnią.

czytaj więcej

Grzane Wino

Nie trzeba być wielbicielem wina, by rozsmakować się w jego aromatycznej grzanej wersji. Zima już dotarła i pogoda nie rozpieszcza, przygotujmy więc grzańca - nie ma nic lepszego na rozgrzanie po spacerze w mroźny wieczór.

czytaj więcej

Truskawki w różnych odsłonach

czytaj więcej

Szparagi w różnych odsłonach

od 5 maja

Już od 5 maja zapraszamy na francuskie wariacje na temat szparagów

czytaj więcej

Menu śniadaniowe

7:30-10:30 (pn-pt) oraz 7:30-11:00 sob-nd.

czytaj więcej

Deser

Po obiedzie, do porannej kawy, a może wieczorem, zamiast kolacji?

czytaj więcej

Francuski Pierwszy Maja

Restauracja Verres en Vers zaprasza na Francuski Pierwszy maja - La Fête du Muguet

czytaj więcej

VenV menu jesień- zima

Już od dziś serdecznie zapraszamy do skosztowania nowego, francuskiego menu.

czytaj więcej

Lokalizacja

Kontakt

Restauracja Verres en Vers

80-828 Gdańsk 
ul. Długi Targ 19 / Powroźnicza

+48 58 325 44 49

Zobacz szczegółowe
dane kontaktowe

Verres en Vers

Usytuowana w samym sercu Głównego Miasta (Długi Targ) restauracja to idealne miejsce dla gości odwiedzających Gdańsk w celach biznesowych jak i turystycznych. Położony przy Trakcie Królewskim i w pobliżu Dworu Artusa, symbolu potęgi miasta w XVI w., obiekt stanowi wymarzoną oprawę dla imprez rodzinnych, bankietów czy spotkań z przyjaciółmi.

czytaj więcej

Historia

Brasserie de Verres en Vers

Braseria. Bistro. Kawiarnia. Restauracja. Już same nazwy lokali gastronomicznych są zakorzenione we francuskiej kulturze i języku. Pokazuje to, z jak wielką atencją traktują Francuzi jedzenie.

czytaj więcej

Wesela

Elegancko i stylowo

Romantyczne, pełne wdzięku wnętrza w wyjątkowej, urokliwej lokalizacji w samym sercu pięknej zabudowy Głównego Miasta, profesjonalna obsługa oraz najwyższa jakości oferowanych usług. To wszystko sprawia, że restauracja Verres en Vers będzie idealnym miejscem dla Państwa uroczystości weselnej.  

czytaj więcej

© 2014 Verres en Vers | realizacja: Nabucco