Dietetycy są zgodni, że najważniejszym posiłkiem dnia jest śniadanie. 

To ono dostarcza nam zastrzyku energii i składników odżywczych potrzebnych, by dobrze rozpocząć dzień. Należy zatem zwrócić szczególną uwagę co jemy na pierwszy posiłek dnia. Śniadanie musi być dobrze zbilansowane, sycące, ale nie ciężkie. 

W skład śniadania muszą wchodzić węglowodany złożone w postaci pełnoziarnistego pieczywa lub płatków zbożowych, które będą powoli uwalniać energię, tak, by starczyła do kolejnego posiłku. Natomiast cukry proste np. miód czy konfitury owocowe szybko pobudzą nasze szare komórki. Na śniadanie nie może zabraknąć białka w postaci nabiału (mleka, sera, twarogu, jogurtu), wędlin lub jajek. Nabiał jest także niezrównanym źródłem wapnia oraz witamin A i D. O zaletach jajek można powiedzieć bardzo wiele, nie dość, że zdrowe, to również pyszne i mogą być serwowane na wiele sposobów.

Nie może także zabraknąć warzyw i owoców, ponieważ to one dostarczą nam niezbędnych witamin, mikroelementów i błonnika. Lato raczy nas ogromnym wyborem warzyw pasujących do śniadania – pomidory, ogórki, sałaty i wszelkie nowalijki, które dodają nie tylko dodają świeżości posiłkowi, ale też sprawiają, że talerz wygląda pięknie i różnorodnie. A przecież jemy także oczami!  Bardzo ważnym elementem śniadania jest także napój, który nawilży nasz organizm po całej nocy i pobudzi krążenie krwi. Do śniadania polecamy wyśmienite herbaty i kawy, świeżo wyciskane soki owocowe lub orzeźwiającą wodę mineralną.

Wszystko to zapewni Państwu Verres en Vers. Zapraszamy na nasze śniadania serwowane w postaci bufetu. Wyróżnia nas duża różnorodność, świeżość i wysoka jakość produktów. Serwujemy sezonowe owoce i warzywa, a teraz szczególnie polecamy truskawki w różnej postaci (solo, smoothie, z tartą waniliową). Całość dopełniają aromatyczne, świeże zioła i drzewka cytrusowe. Pięknie przygotowany bufet z pewnością pobudzi apetyt naszych gości i umożliwi skomponowanie wspaniałego porannego posiłku.