Pod hasłem „deser” (z fr. desservir - "czyścić stół") kryje się słodka potrawa jadana zazwyczaj po posiłku głównym, na podwieczorek lub drugie śniadanie. 

Deser ma cudowne właściwości, gdyż jest to nie tylko duży zastrzyk energii, ale także najlepszy sposób na poprawę humoru. Gdy dni stają się coraz krótsze, wieczory chłodne i jesień zbliża się wielkimi krokami, Verres en Vers zaprasza na wspaniałe desery na osłodzenie końca wakacji.

Rodzajów deseru jest bez liku, mogą to być drobne wypieki na przykład ciastka, pierniki, herbatniki jako szybki dodatek do popołudniowej kawy. Tradycyjne pieczone ciasta dzięki dodatkom mogą nabrać całkiem nowego charakteru. VV poleca Migdałowy biszkopt z kwaśną śmietaną i owocami jagodowymi – słodki smak aromatycznego biszkoptu został przełamany kwasowością świeżych owoców. Wielbicielom niebanalnych połączeń przypadnie do gustu Ciastko czekoladowe z serem Roquefort i lodami orzechowymi. Latem dużą popularnością cieszą się desery schłodzone, takie jak lody, sorbety, puddingi, musy czy galaretki.

Verres en Vers serwuje typowo francuski, klasyczny deser - Crème brûlée –powstaje on na bazie jajek i śmietany, które nadają mu subtelny smak, a zwieńczony jest warstwą chrupiącego karmelu. Gdy mamy ochotę na wyjątkowy deser, który rozpływa się w ustach i sprawi, że poczujemy się błogo, wybierzmy Truflę z białej czekolady z pieczoną brzoskwinią w miodzie. Ta kompozycja smaków z pewnością rozpieści Państwa podniebienie, a smak brzoskwini przypomni słoneczne dni i odgoni myśli o schyłku lata.

Deser stanowi zazwyczaj dopełnienie posiłku, ale możemy sobie na niego pozwolić o każdej porze dnia, gdy tylko nas najdzie na to chęć. Sprawmy sobie odrobinę przyjemności i nie szukajmy pretekstów. Desery Verres en Vers są warte grzechu!