Przepis na suflet z kozim serem naszego Szefa Krzysztofa Kowalczyka. 

100 g masło

100 g mąka pszenna

100 g ser kozi + 50 g do  zimnej masy

200 ml mleko

4 żółtka

4 białka

Tymianek

5 g pistacja siekana

Sól, pieprz, gałaka muszkatołowa do smaku

 

Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę i chwilkę smażymy, następnie dodajemy mleko i kozi ser. Mieszamy aż masa zgęstnieje.

Studzimy! Następnie dodajemy żółtka, tymianek, pistacje, sól I pieprz. Całość mieszamy na gładka masę. Dodajemy pianę z 4 białek i delikatnie mieszamy

Foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Gotowa masę przelewamy do foremek. Pieczemy 15 min. 190 C

 

 

© 2014 Verres en Vers | realizacja: Nabucco