Zapraszamy wszystkich smakoszy kuchni francuskiej i nie tylko do zapoznania się z naszymi najnowszymi propozycjami dań na sezon wiosna-lato. 

Naszych gości czeka prawdziwa uczta kulinarna, gdyż nowa karta prezentuje to co najlepsze w kuchni francuskiej z dodatkiem wyjątkowych produktów sezonowych. 

Po długiej zimie, wszystkim spragnionym nowych, świeżych smaków i aromatów polecamy przystawkę w postaci sałatki z młodymi buraczkami i serem Blu de Neiges, która na pewno zaostrzy Państwa apetyt. Wśród dań głównych odnajdziemy między innymi specjały dla wielbicieli szparagów, szczególnie polecamy filet z halibuta na młodych ziemniakach, z kurkami i szparagami, natomiast jaroszom proponujemy omlet ze szparagami i pomidorami malinowymi. Dla amatorów odważnych i wyrafinowanych połączeń oraz tych, którzy poszukują nowych wrażeń kulinarnych nasz Szef kuchni przygotował grasicę cielęcą z duszonym rabarbarem, danie to stanowi niesamowitą kompozycję aksamitnego mięsa z ostrym i kwaśnym smakiem rabarbaru. W karcie nie zabrakło nowalijek – ich świeży, wiosenny smak wspaniale współgra z kurczakiem konfit serwowanym z krokietem z bobu.

Nowy sezon w Verres en Vers to również doskonałe desery. Miłośnikom słodkości polecamy puszysty biszkopt, którego delikatny smak przełamaliśmy dodatkiem kwaśnej śmietany i owoców jagodowych.

W karcie nie zabrakło również naszych klasycznych dań. Gorąco polecamy wykwintną zupę cebulową, zapiekane ślimaki z czosnkiem niedźwiedzim czy też tatar wołowy z frytkami. Godny uwagi jest także nasz tradycyjny deser w zupełnie nowej odsłonie – ciastko czekoladowe z serem Roquefort. 

Mamy nadzieję, że nasze nowe menu zaspokoi oczekiwania najbardziej wymagających miłośników kulinarnych doznań. Serdecznie zapraszamy!

ZOBACZ NOWE MENU