Verres en Vers żegna lato i wita nas nową kartą menu na sezon jesień-zima! 

Menu charakteryzuje się różnorodnością i bogactwem produktów sezonowych. Dania skomponowane są w taki sposób, aby w chłodne dni nas syciły i rozgrzewały. Każde z nich jest zaskakujace i wykwintne. Jak zwykle nie zabraknie propozycji, które zaspokoją najbardziej wymagających smakoszy.  

Dla wielbicieli polskich akcentów polecamy zupę z flądry a'la flaczki lub staropolską zupę cebulową z goździkiem. Pod koniec roku na stołach króluje dynia, także Verres en Vers korzysta z jej wyjatkowego smaku i proponuje krem dyniowy z pomidorami oraz kasztanami. Szef kuchni poleca staropolski rosół długo gotowany na trzech rodzajach mięsa z marchewką, lubczykiem, pietruszką i makaronem jajecznym.

W tym sezonie mają Państwo do wyboru więcej propozycji dań głównych. Wśród nich znalazła się wołowina duszona w czerwonym winie po burgundzku. Na szczególną uwagę zasługuje absolutna nowość - Cassoulet, tradycyjna potrawa francuska z fasoli, jagnięciny, kaczki confit oraz wieprzowiny. Wegetarianie zachwycą się spaghetti z wędzonym łososiem, czosnkiem i sosem śmietanowym.

Jesienno-zimowe desery opierają się na aromatycznych przyprawach, takich jak kardamon, imbir. Sorbet z wina musującego w soku jabłkowym podajemy z limonką oraz imbirem. Takim deserom nie warto się opierać!

 

 

Zapraszamy serdecznie!