Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na wyjątkową Imprezę Sylwestrową!

W tym roku bawimy się w stylu FUNKY 80's. 

 

MENU:

Sylwestrowy drink powitalny

Zimne przekąski:

Świeżo wypiekane bagietki, chleby pełnoziarniste oraz bułki

Carpaccio z kaczki marynowanej w wiśniówce z sałatką z roszponki i glazurowanymi winogronami

Dyniowa panna cotta z paloną figą i wędzonym serem kozim

Deska serów polskich i francuskich z marmoladą figową i orzechami włoskimi

Suszone i dojrzewające wędliny polskiego oraz francuskiego pochodzenia z musztardą francuską,
 z pigwą i domowymi piklami

Mieszane liście sałat z pieczonymi krewetkami królewskimi, grillowaną cykorią, czarnymi pomidorami,
 anchois i wiórkami Pecorino z delikatnym dresingiem bekonowym

Tarator z tartą rzodkiewką, świeżym koprem, szczypiorem oraz czerwonym kawiorem

Filet z łososia norweskiego wędzonego w dymie z aromatem goździków, podany z sałatką z rucoli
i radicchio z dresingiem śmietankowo-koperkowym

Smażone sardynki z pieczoną cytryną i rukwią wodną

Intermezzo: Kwaśna lemoniada na miodzie lipowym.

Bufet gorący:

Pieczony w ziołach filet z dorady ze smażoną skorzonerą oraz pudrem z czarnej oliwki

Polędwica z dzika sous-vide podana z jarmużem, kasztanami oraz z jasnym sosem z sera koziego

Rostbef pieczony w całości z koprem włoskim i sosem z zielonego pieprzu

Pieczone marchewki, topinambur oraz brukiew aromatyzowane tymiankiem cytrynowym

Blanszowany biały i zielony kalafior z kruszonką orzechową i sosem beszamelowym

Prażona kasza jaglana z boczkiem i szalotką

Ręcznie krojone frytki francuskie

Desery:

Mus kawowy z chałwą i wiśnią amarena

Cream caramel z wanilią i kandyzowaną skórką z pomarańczy

Ciastko czekoladowe z chrupiącą praliną i musem z czarnej porzeczki

Tarta marcepanowa z kwaśnymi węgierkami i opalaną bezą

Stacja live cooking (po północy):

Pieczony schab z kością z wieprzowiny jabłkowej podany z sosem piwnym, zapiekanką ziemniaczaną i marynowaną na ostro marchewką

Napoje:

Woda/ kawa/ herbata/ soki owocowe

Lampka wina musującego przed północą

 

© 2014 Verres en Vers | realizacja: Nabucco