Mamy zaszczyt zaprosić Państwa na wyjątkową Imprezę Sylwestrową!
W tym roku bawimy się w stylu FUNKY 80's.
MENU:
Sylwestrowy drink powitalny
Zimne przekąski:
Świeżo wypiekane bagietki, chleby pełnoziarniste oraz bułki
Carpaccio z kaczki marynowanej w wiśniówce z sałatką z roszponki i glazurowanymi winogronami
Dyniowa panna cotta z paloną figą i wędzonym serem kozim
Deska serów polskich i francuskich z marmoladą figową i orzechami włoskimi
Suszone i dojrzewające wędliny polskiego oraz francuskiego pochodzenia z musztardą francuską,
z pigwą i domowymi piklami
Mieszane liście sałat z pieczonymi krewetkami królewskimi, grillowaną cykorią, czarnymi pomidorami,
anchois i wiórkami Pecorino z delikatnym dresingiem bekonowym
Tarator z tartą rzodkiewką, świeżym koprem, szczypiorem oraz czerwonym kawiorem
Filet z łososia norweskiego wędzonego w dymie z aromatem goździków, podany z sałatką z rucoli
i radicchio z dresingiem śmietankowo-koperkowym
Smażone sardynki z pieczoną cytryną i rukwią wodną
Intermezzo: Kwaśna lemoniada na miodzie lipowym.
Bufet gorący:
Pieczony w ziołach filet z dorady ze smażoną skorzonerą oraz pudrem z czarnej oliwki
Polędwica z dzika sous-vide podana z jarmużem, kasztanami oraz z jasnym sosem z sera koziego
Rostbef pieczony w całości z koprem włoskim i sosem z zielonego pieprzu
Pieczone marchewki, topinambur oraz brukiew aromatyzowane tymiankiem cytrynowym
Blanszowany biały i zielony kalafior z kruszonką orzechową i sosem beszamelowym
Prażona kasza jaglana z boczkiem i szalotką
Ręcznie krojone frytki francuskie
Desery:
Mus kawowy z chałwą i wiśnią amarena
Cream caramel z wanilią i kandyzowaną skórką z pomarańczy
Ciastko czekoladowe z chrupiącą praliną i musem z czarnej porzeczki
Tarta marcepanowa z kwaśnymi węgierkami i opalaną bezą
Stacja live cooking (po północy):
Pieczony schab z kością z wieprzowiny jabłkowej podany z sosem piwnym, zapiekanką ziemniaczaną i marynowaną na ostro marchewką
Napoje:
Woda/ kawa/ herbata/ soki owocowe
Lampka wina musującego przed północą