Walentynki stają się coraz popularniejsze w wielu krajach. 

Nic dziwnego, gdyż stanowią wspaniałą okazję, aby spędzić romantyczne chwile tylko we dwoje lub wśród innych zakochanych i szczęśliwych ludzi, ale zawsze z najlepszym jedzeniem.

Walentynki w Verres en Vers to niepowtarzalna okazja, aby wypróbować menu degustacyjne. Jest to nijako wizytówka Szefa Kuchni i jego stylu gotowania, a jednocześnie okazja do świetnej zabawy przy próbowaniu wielu różnych dań. Porcje dań są niewielkie, za to ich ilość imponująca. 

Na początek serwujemy amuse bouche – sery francuskie, do tego grissini i figi. Następnie ugościmy Państwa wykwintną zupą rybną i kremem z topinambura ze smażoną gruszką i prażonymi pestkami dyni. Kolejne danie to ziołowa sałatka ze smażonymi ziemniakami, brunatnymi pieczarkami i kozim serem, całości dopełnia aromatyczna kozieradka. Podamy także wyrazisty w smaku dymiony tatar z polędwicy wołowej oraz dwie propozycje rybne – z halibutem i tuńczykiem w roli głównej. Jako intermezzo, oczyszczające kubki smakowe i przygotowujące je na kolejne dania, serwujemy sorbet cytrynowy. Po chwili wytchnienia, podamy Państwu dwa dania mięsne – stek z polędwicy wołowej oraz kaczkę confit z kluskami, jarmużem i pieczonym jabłkiem. Na koniec Szef Kuchni zaplanował dwie propozycje deserowe – creme brule z wanilią i białą czekoladą oraz ciastko czekoladowe z domowymi lodami i kompotem z suszonych owoców.  

Menu opracowano specjalnie z myślą o Walentynkach, gdyż w daniach wykorzystano wiele produktów uznawanych za afrodyzjaki, na przykład ryby, grzyby, aromatyczne przyprawy, figi, gruszki czy czekolada. Uważa się, że skład chemiczny lub też kształt danych produktów może pobudzać nasze zmysły. Warto zatem wspomóc się magiczną siłą afrodyzjaków w ten niezwykły wieczór.

Zapraszamy na tę wyjątkową ucztę wszystkie zakochane pary w dniach od 12 do 14 lutego. Ponadto, 13 lutego romantycznej atmosfery dopełni muzyka na żywo, początek koncertu o godzinie 19:30.

Wśród gości, którzy skorzystają z naszej walentynkowej oferty, rozlosujemy niespodzianki.

Serdecznie zapraszamy!

 

 

© 2014 Verres en Vers | realizacja: Nabucco