Wojciech Rabiega to kucharz, który cały czas się rozwija, tworząc autorskie dania czerpie inspiracje z wielu źródeł, sięga po stare sprawdzone receptury, nie tylko zaczerpnięte od "babć", ale też ze zbiorów historycznych, nawiązuje do tradycji i regionu. Duży nacisk kładzie na produkt, który jest naturalny, zdrowy i wysokiej, jakości, precyzyjnie dobiera dostawców, z którymi współpracuje, a także sam przygotowuje produkty m.in. wyśmienite wędliny, mięsa, sery czy przetwory. Wszystkie rarytasy możemy skosztować podczas bufetowych śniadań. Absolutnym hitem są tu niewątpliwie ciasta domowej roboty, przepyszne,delikatne,bez niepotrzebnych ulepszaczy. Jeśli jednak mamy ochotę na coś bardziej wysublimowanego, zajrzyjmy do dań a’la carte, tam znajdziemy najróżniejsze pozycje również dla wegan i wegetarian, to ukłon kucharza na potrzeby i prośby hotelowych gości. Na przystawkę polecamy np. śledzia bałtyckiego marynowanego soku jabłkowym z Calvodosem z chrzanowym twarożkiem z brunoise jabłkowym z albo zapiekany kozi ser na konfiturze z kaszubskich truskawek i malin z gorczycą. Jeśli preferujemy polską kuchnię, polecamy żurek, ale w zupełnie innym wydaniu, nie znajdziemy w nim tradycyjnej białej kiełbasy tylko wędzone ryby, wygląd, a także konsystencja, będzie bardzo podoba do oryginału, jednak  walory smakowe na pewno pozytywnie nas zaskoczą.

Można również skosztować kremu pomidorowego z Mascarpone z oliwą szczypiorkową. Na danie główne delikatna i rozpływająca się w ustach pierś z kaczki przygotowywaną aż przez 40 godzin z purée ziemniaczanym z estragonem z sosem wiśniowym  lub makaron z czarnej fasoli, z warzywami w tempurze i z sosem Tandoori.

A może ktoś skusi się na filet sandacza ze szparagami na maśle z pomidorami koktajlowymi.

Na deser delikatne ciasto czekoladowe sorbetem truskawkowym własnej roboty z coulis malinowym.

Intensywnych doznań kulinarnych życzy

Szef Kuchni